Selecteer een pagina
We mochten weer een laag dieper in de Nederlandse geschiedenis reizen. Ditmaal de piramide van Austerlitz, Napoleon!
Wat ik bijzonder vond is dat we met zo’n prachtige groep mensen samen kwamen. En we kregen hulp uit onverwachte hoek. Op het veld voor de piramide kwamen we andere gridwerkers tegen die zonder ons te kennen blijkbaar aansloten op het werk.
Napoleon kwam eigenlijk in alle opstellingen naar voren. Hij heeft aan het fundament gestaan van het Nederlandse koninkrijk om zijn broertje aan te stellen als eerste koning van Nederland. (Even de 2000 jaar oude geschiedenis van Friese koningen nagelaten.)
Vele natuurwezens waren al verbonden met de plek. Zij zijn altijd aanwezig. Het zijn wij, mensen die de oude verhalen en blokkades veelal bij ons dragen. In ons zelf zit de heling. De elementals konden door de opstelling en hulp van de gridwerkers dieper gronden de aarde in. Een enorme vortex opende zich.
In de sferen boven de krachtplaats zat nog veel vast. We doken in het ingewikkelde stuk wat Napoleon heeft achtergelaten: de bureaucratie en alle schade die dat heeft gecreëerd. Alle namen van inwoners werden geregistreerd, ook in een onzichtbare bank gekoppeld aan het Vaticaan. Hier kwam donkere magie samen met het systeem.
Bureaucratie mag langzaam dienstbaar worden aan de mens, structuren verbonden aan universele wetmatigheden zodat ze kunnen ademen. Dit zal de mens bevrijden.
In deze reeks van activaties door het land zullen we een aantal verhaallijnen volgen die later zullen samenkomen. De koningslijnen, het voc., de Romeinen en natuurlijk Friezen, Germanen, Franken en wie weet nog andere stammen.
We eindigden met het broertje van Napoleon. De eerste koning van Nederland. Een frivole knakker, die nog behoorlijk onder de duim zat van zijn broer. Magischer wijze werden er 3 sleutels getrokken van het Oerkrachten Orakel.
Sleutel aarde, de grond (rood)
Sleutel lucht, vergeving (wit)
Sleutel water, dieper emoties (blauw)
Zoals je ziet, de Nederlandse vlag 🇧🇶
Wat mist er?
Sleutel vuur, dienstbaarheid (geel/oranje)
Wie weet is dit wel het oranje vaandel. Die hebben we nog op te halen. Het oranje vaandel is gekoppeld een het eeuwenoude Fryske vaandel, symbool voor vrijheid.
Wanneer zal de sleutel vuur zich laten zien?
In ieder geval, op naar de volgende editie. Beurs van Berlage!