Selecteer een pagina
In een prachtige oase naast het maritieme museum deden we ditmaal met een kleine groep de opstellingen. Er was geen grote opkomst, veel weerstand en afleiding.

Niet gek met de thema’s die spelen in en rondom Amsterdam. Om de geschiedenis openen moesten we eerst langs de meest recente. Het gestolen goud door de nazi’s en de kelders van Amsterdam. Alles wat sluimert tussen de mens en de krachtplaats. Wat ons opviel waren de bomen, het immense liefdesveld wat zij neerzetten, een heilige ruimte die Amsterdam zo fijn en krachtig maakt. Veel natuurwezens en deva’s.

De opstelling over de VOC is wat te groot om helemaal te beschrijven. De kerk, koloniën, Beurs van Berlage, Engeland, Joodse geld, slavernij, magie, geld en specerijen. Op alle lagen ontstond heling. En het werd duidelijk dat het “geld spel” bedoeld was als afleiding. Het is oneindig zonder begin of eind, en haalt ons weg bij ons zelf en de ware bedoeling. Zelfs de Engelsen die zich losmaakten van het Vaticaan om vrij te blijven, zijn hier later nog in gevangen geraakt. De Engelse bank.

Steeds meer bewogen we los van de menselijke verhalen naar de oorsprong lagen. In een opstelling met natuurwezens en elementen werd duidelijk dat tussen het grote kristal wat geplaatst is onder Amsterdam, nog een putdeksel zat met beïnvloeding en misbruik eroverheen. De beerput, de doofpot wat te spannend was om te openen. Dat wat boven zou komen was groots, misschien wel te groot om te dragen…, en tegelijk is het tijd. Na enige aarzeling en verzamelen van kracht werd de stop verwijdert en mocht alle smurrie, het vuile water van Amsterdam boven komen. Zodat tegelijk daarna alles de aarde in kan stromen, een schone frisse start.

Nu kan de mens rechtstreeks verbinden met het kristal en zich laten voeden met aarde en natuur. Eenmaal verbonden is er minder noodzaak naar het horizontale nemen en graaien naar erkenning, eten, drugs, seks en geld.
Dit is voor iedereen een persoonlijk proces. Wat staat er nog tussen jou en ware vervulling en genieten in?
———————————————
We maken ons op voor de volgende ronde.
Kasteel Breda en de geschiedenis van de oranjes
Ps: Voor we begonnen pakte Jan Pieter een willekeurige kaart uit het orakel en wierp deze in het midden. “De pot goud”. 🌈 Tijdens de laatste opstelling stond een omgekeerde kaart voor de putdeksel wat uiteindelijk “het Oerkristal” bleek te zijn. De magie is met geen pen te beschrijven maar het laat keer op keer zien dat het klopt. Binnenkort voor iedereen ❤️